8+1 TUTI tipp, hogy biztosan NE érd el a céljaidat!

1002

1. Ragadj le a múltadnál, emészd magad az elkövetett hibák és kudarcok miatt!

2. Törődj bele a jelenlegi életedbe, hiszen úgysem tudsz változtatni rajta!

3. Tölts minél több időt passzív, időigényes és értelmetlen tevékenységekkel. Addig sem kell a megvalósításon törnöd a fejed!

4. A sajátod helyett inkább mások életével foglalkozz! Beszélj mások életéről minél többet, ez kitűnő módja annak, hogy eltereld a figyelmet magadról!

5. Ha eszedbe jut a vágyad, a célod, gyorsan hessegesd el a gondolatot, és beszéld le magad róla! Gyűjts össze minél több érvet, hogy miért nem fog sikerülni. Segítek, ezek garantáltan bevált indokok:

úgyse tudnám elérni

mit csinálok, ha mégse jön be

nincs szükségem egy újabb kudarcra

nem tudom hogy kezdjek neki

nincs aki segítsen

változtatni kockázatos

járt utat járatlanért nem hagyok el

máshogy sem lesz jobb

6. Panaszkodj, elégedetlenkedj sokat a családodnak és a barátaidnak is!

7. Ne változtass a rutinjaidon! A változtatás erőfeszítésbe kerül, a megszokott élet pedig biztonságos és kiszámítható.

8. Maradj benne a nem túl működőképes párkapcsolatodban! Végülis igazad van, így is eltelik az életed…

+1 Végül végy egy papírt, és írd le mi mindent szerettél volna elérni az életben, milyen vágyaid segíthettek volna hozzá a boldogabb élethez! Térj ki minden apró részletre, legyen az munka, vagy magánélet.

A papírt tedd bele egy kis dobozba, zárd le jól, vidd el valahova és ásd el jó mélyre! Tegyél rá virágot is, hogy méltón búcsúzhass el tőle.

Ha ettől eltérő utat választanál, akkor viszont semmiképp ne hagy ki EZT a cikkünket!

Végzettségemet tekintve angol tanár vagyok. Néhány évvel ezelőtt azonban, egy krízisnek köszönhetően, sikerült rátalálnom arra a hivatásra, amelyet azóta is a küldetésemnek érzek. Elköteleztem magam egy életre amellett, hogy segítsek az embereknek egy boldogabb, gazdagító életet élni. Az írás számomra az önkifejezés, továbbá az öngyógyítás egyik módja. A bejegyzéseimet a saját tapasztalataim ihlették. Számomra sokat jelentett mindig is, hogy kiírhattam magamból a fájdalmaimat, a nagy leckéket, amiket az élettől kaptam. Hiszem, hogy a problémák és a krízisek valójában JÓ dolgok, hisz segítenek kimozdítani minket a "komfortzónánkból", s a legyőzésük által gazdagodunk tapasztalatokban, bölcsességben, és tudásban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here