El szoktál gondolkodni azon, hogy vajon mit fogsz csinálni és hol fogsz tartani 3 év múlva? Pontosan tudod, hogy jelenleg mik a fő céljaid a munkahelyeden?

Ha hatékony szeretnél lenni, célokat kell kitűznöd magad elé. Mégpedig kellően átgondolt, konkrét célokat. Olyanokat, amelyek eléréséért képes leszel megfelelően koncentrálni és kitartóan dolgozni. Az eredményes célkitűzés ugyanis annak alapos átgondolásával kezdődik, hogy mit akarsz elérni, és kemény munkával végződik. A kettő között pedig van néhány olyan lépés, amit nem árt ismerned.

Íme az eredményes célkitűzés 5 aranyszabálya:

 

1. Célok, melyek motiválnak

Mikor célokat tűzöl ki magadnak, fontos, hogy azok motiválóak legyenek. Csak akkor fogsz tudni értük teljes odaadással küzdeni, ha értékesek és fontosak neked.

A túl könnyen elérhető célok egy idő után nem fognak kellőképpen ösztönözni. Viszont, ha túl magasra teszed a lécet, könnyen elveszítheted a lelkesedésed, hiszen nem látod, hogy közelebb kerülnél hozzájuk.

Tartsd a fejedben, hogy amikor eléred a célod, az pozitívan hat majd rád. Ha erre gondolsz, többet és könnyebben fogsz megtenni érte és kevésbe fog megérinteni a feladás gondolata.

A megfelelő motiváltság tehát a célok elérésének kulcsa

 

2. A „SMART” célok

A „SMART” egy angol mozaikszó. A lényege az, hogy céljaidat okosan kell megtervezned. A következő részekből áll:

Az eredményes célkitűzés aranyszabályaiSpecific (specifikus)

Measurable (mérhető)

Attainable/Agreed (elérhető)

Relevant (releváns)

Time bound (tervezhető)

Specifikus célok:

Célodnak érthetőnek és pontosan meghatározottnak kell lennie. A pontatlan vagy általános célokhoz nem lehet jól alkalmazkodni. Például az, hogy „ma sokat akarok angolozni” NEM pontosan meghatározott cél. Az eredményes célkitűzés az, hogy „meg akarok tanulni harminc, mozival kapcsolatos kifejezést”. Döntsd el, hogy pontosan mit akarsz és dolgozz érte!

Mérhető célok:

Kritikus fontosságú, hogy a folyamat közben mérni tudd az eredményeidet. Az előző példát folytatva: „1 hónap alatt tíz, szórakozással kapcsolatos témakörből akarok tudni 30-30 kifejezést.” Vagyis a mérhető célod, hogy 1 hónap alatt 300 kifejezést tanulj meg. Így az adott időszak bármely szakaszában le tudod ellenőrizni, hogy hogyan állsz a kitűzött feladatoddal.

Elérhető célok:

Legyél biztos abban, hogy valóban teljesíthetőeket tűztél ki magadnak. Ha eleve lehetetlen kihívásoknak akarsz megfelelni (pl. 3.000 kifejezés 1 hónap alatt), annak csak az önbizalmad látja majd kárát, és demoralizálod magad.

Hogy magasabbra tehesd a lécet saját magad számára, növeld a tanulási hatékonyságod. Kezdetnek ez a cikk remek hozzá.

Releváns célok:

A kitűzött részcélok kapcsolódjanak a végső cél eléréséhez. Ne vesztegesd az idődet olyan dolgokra, amik nem – vagy csak nagyon távolról – szolgálják azt. Ez az eredményes célkitűzés egyik legnehezebben tervezhető, mégis kritikus fontosságú pontja.

Tervezhető célok:

Tűzz ki határidőket céljaid teljesítéséhez! Ha van egy (vagy több) pontosan kijelölt határidő, akkor egyrészt könnyen ellenőrizheted, hogy elérted-e már, másrészt érezni fogod a sürgetést és nem váltasz át kényelmes, ráérünk még üzemmódba.

Legyenek ezek a határidők belátható időn belüliek. A „2 év alatt meg akarok tanulni tárgyalási szinten angolul” a SMART célok egyikének sem igazán felel meg.

Minél szorosabb határidőt adsz magadnak, annál inkább növekedni fog a hatékonyságod. De ne feledd, maradj reális!

3. Írd le amit eltervezel

Rengeteg tudományos felmérés bizonyítja, hogy a leírt célok megvalósítása aránya nagyságrendekkel nagyobb, mint azoké, amik csak fejben léteznek.

Ha leírod céljaidat, azzal máris valósabbak és kézzelfoghatóbbak lesznek. Az, ami nincs leírva, inkább csak álom, aminek a megvalósításáért nehezebb dolgozni. A napi céljaidat vezetheted a To-do listádon, a nagyobbaknak pedig érdemes egy külön dokumentumot nyitni.

 

4. Készíts pontos menetrendet

Nagyon fontos, hogy a célhoz vezető lépéseket is tervezd meg alaposan. Írj le minden egyes lépést és használd ezt sorvezetőnek a megvalósítás során. Ez különösen fontos, ha nagy, megterhelő vagy hosszútávú céljaid vannak.

 

5. Tanulj a hibáidból!

Akár sikerült elérned a kitűzött célodat, akár elakadtál valahol, mindenképp vedd a fáradtságot és tárd fel az okokat. Vedd számba, hogy milyen lépések vezettek sikerhez és milyen lépések hibákhoz. Az el nem ért céloknál fontos eldönteni, hogy magával a céllal volt-e valamilyen probléma, vagy magadban, esetleg az célhoz vezető útban kell-e a hibát keresni. Végezetül vond le a megfelelő következtetéseket és használd fel őket, amikor új célokat tűzöl ki magad elé.

Nyomj egy likeot, vagy oszd meg ismerőseiddel ha tetszett. Köszönjük!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here