Ha ilyenekre gondolunk, akkor legtöbbször vagy valamilyen kártya-, vagy egy bonyolultabb szerepjáték jut eszünkbe.

Pedig ezek mellett van rengeteg olyan felnőtteknek való társasjáték is, melyek szabályai egyszerűek, játékmenetük pedig gyors és szórakoztató. Mai anyagunkban ezekből mutatunk be Nektek néhányat.

A fagyasztott póló

Egy baráti összejövetelt megelőző napon fogj néhány XXL-es pólót, majd hajtogasd szépen össze, azután tedd be őket egy zacskóba és engedd tele vízzel. Miután jól elkötötted a zacskó száját, tedd be a fagyasztóba éjszakára.

A játékhoz osztd fel a társaságot csapatokra, majd adj mindegyiknek egy-egy „fagyott” pólót azzal, hogy az a nyertes csapat, amelyikből valaki elsőként fel tudja venni a pólót. Vagy teljesen szabad utat adsz a felhasználható módszereknek, vagy bizonyos dolgokat, például a mikró vagy a meleg víz meg is tilthatsz nekik.

Tiltott szó játék

Otthon, de akár rendezvényeken is játszató játék. Lényege, hogy minden résztvevő kézhez kap bizonyos darab tárgyat – érdemes minimum 5, maximum 10 tárgyat adni egy embernek – például gémkapcsot vagy gombot. Ezeket, az előre meghatározott tiltott szó segítségével egyesével meg kell szerezni a többi embertől.

Tiltott szónak célszerű valamilyen gyakran használtat választani, mint például a „nem”, vagy az „igen” de valakinek a neve is jó ötlet lehet. Ha a beszélgetés során az egyik fél kimondja ezt a szót, akkor át kell adni egy tárgyat annak, akivel beszél.

A játéknak időkorlátja van, vagyis akkor sem esik ki senki, ha már elvesztette az összes „kreditét”, hiszen az idő lejártáig újra gyűjtheti azokat. A nyertes pedig az lesz, akinek az előre meghatározott időpontra a legtöbb tárgyat sikerült összegyűjtenie.

Forró fényképező

A játékhoz szükség lesz egy olyan mobilra vagy fényképezőgépre, aminek van időzítője. Ültesd le egy körbe a játékban résztvevőket, vedd elő a gépet és állítsd be az időzítőjét 30-40 másodpercre. A feladat az, hogy úgy kell körbe adni a gépet, hogy egy pillanatra mindenkinek bele kell néznie a kamerába és csak utána adhatja tovább a mellette ülőnek.

A vesztes az lesz, akinél az időzítő kiold és készül róla egy fotó. Kitalálhattok valamilyen „büntetést” is neki. A következő kört ő fogja kezdeni tetszőleges időzítés beállítással.

Simon mondja

Ezt a játékot talán többen már ismeritek, de aki nem, annak érdemes kipróbálni, mert amellett, hogy vicces és megmozgatja a társaságot, a koncentrációs képességet is fejleszti.

Jó, ha van legalább 3-4 résztvevő és egy játékvezető. A játékvezető utasítására különböző feladatokat kell végrehajtani a játékosoknak, például fél lábon állni, leguggolni vagy valamilyen szót kiáltani.

Persze nem minden esetben kell engedelmeskedni az utasításoknak, csak akkor, ha úgy kezdi a mondatot, hogy „Simon azt mondja….” Ha nem így kezdi, de valaki mégis engedelmeskedik neki, akkor az a játékos kiesik. Aki utoljára marad, lesz a győztes, és a következő menet játékmestere, vagyis „Simonja” is.

Úgy lehet még egyet csavarni a játékon, ha a játékmester azt az utasítást adja, hogy valamit NE csináljanak a játékosok. Például Simon azt mondja, hogy ne fogd meg a bal füled.

Bármelyik játékot is választod, biztosan fel fogod tudni dobni az összejövetelt. Jó szórakozást!

Nyomj egy likeot ha tetszett az anyag. Köszönjük!

Forrás: ehow.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here