Hogyan beszélgetnek a nők? Hogyan beszélgetnek a férfiak?

Legtöbb Ügyfelemnél azt veszem észre, azért nem érti a másik felet, mert igazán nincs tisztában bizonyos tényekkel. Ezeket a tényeket – amik kutatások eredményei egyben -, másrészt abszolút tapasztalható is, ezért talán kijelenthető az is ezáltal, hogy alátámasztott.

Semmi egyebet nem kell, amúgy ilyenkor tenni, csak felismerni az adottságainkat, legfőképp a másikét. Más a Férfiaké, más a Nőké. Azért tartom fontosnak ezeket ismernünk a másikban, mert érthetőbbé válnak helyzetek, szituációk, meg nem értett konfliktusok.

Úgyis fogalmazhatom, hogy ha tudom valakiről, hogy a keresete 100.000 Ft, akkor nem várhatom el tőle, hogy havi szinten megengedje magának, hogy taxival járjon.

Akkor hát lássuk pontosabban mire is gondolok itt.

Amikor egy Nő beszél, akkor az agyletapogató készülék azt mutatja, hogy a jobb és bal félteke frontális lebenyeinek központjai mind működnek, DE működik közben a hallásközpont is. Ez a többfunkciós működés teszi lehetővé, hogy a nő egyszerre beszéljen és figyeljen másokra, és mindezek akkor sem jelentenek gondot neki, ha több témáról van szó. A férfi álla leesik, mikor ezt először tapasztalja, mert abban a meggyőződésben élt, hogy a nők csupán fecsegni tudnak.

A nők szimultán képesek beszélni és másokra odafigyelni, miközben arra is jut idejük, hogy letolják a férfiakat ezen alkalmatlanságuk miatt.

EZT NEM SZABAD KEDVES NŐK!

Beszédképességük miatt a nők jó ideje a férfiak tréfáinak céltáblái. Pedig a különbség csupán annyi, hogy a férfiaknak az ilyesmi csak felváltva megy, mivel a mai ismeretek szerint a férfik vagy beszélnek vagy hallgatnak, mivel képtelenek egyszerre csinálni a kettőt.

Nem azért képtelenek, mert kevesebbek vagy mert híján vannak valami tudásnak, képességnek!

Hanem Őket, így rakták össze egyszer valamikor réges-régen. Ez a mi Ősi agyunk.

Ennek, amúgy haszna van bőven, majd arra is kitérek  – egy másik cikkemben -, de itt azért érdemes picit megállni, mert az első buktató ütheti fel a fejét.

Mit is vár el a nő a férfitól?

Ha egy férfival szót akar egy nő érteni legegyszerűbb stratégia, ha nem szakítja félbe. Ez egy nő számára igen keserves próbatétel, mert a szimultán beszédet a kapcsolat elmélyítésére szánja, és jelzi, hogy aktív részese az eseménynek. Leküzdhetetlen vágyat érez a nő, hogy párhuzamos beszélgetést folytasson a férfival, ezzel is kifejezve érzéseit a férfinak. Azonban, amikor közbeszól a férfi megsüketül. Ráadásul rossz néven is veszi, mert bántónak érzi, hogy gondolatait nem fejtheti ki.

A férfi kijelentései megoldó jellegűek, és a mondatot muszáj befejeznie, mert különben nem látja értelmét a beszélgetésnek.

A férfiaknak ezekben az esetekben, mikor bizony már úgy érzik, hogy tényleg sok a szóból, azt itt azért ilyenkor tudniuk kell, hogy a nők akkor érzik, hogy kapcsolatot teremtettek valakivel, ha párhuzamosan tudják a kommunikációt folytatni.

  • Férfiaknak erre kellene odafigyelni, nem kukacoskodás a sokrétű beszéd a nők részéről, hanem kiemelt figyelem. Talán, ha azt mondom, hogyha egy nő hallgat, az bajt jelent, talán jobban értelmezhető!:) Ugye, milyen jó, ha beszél egy nő?! –

És hogy a sértést, bántással tetőzzék, tipikus férfi-női beszélgetés során a félbeszakítások nagyobb százalékban a férfiaktól ered.

Úgy gondolom a gócpontnál vagyunk a kommunikációt illetően és csak a felszínen kapirgálunk még, mivel magát a témát, amiről folyik a beszélgetés, amin nézetkülönbségek alakulnak ki, még nem tárgyaltuk.

Recept: Tessék felismerni a másik adottságait, késztetéseit, törekvéseit. Elfogadni és befogadni, hogy a különbségek nem hátráltatnak, hanem közös munkát adnak, ügyes meglátással könnyebbé teszi a másik megértést. Próbáljuk olvasni a másikat!

Amíg még csak tanulja, addig szívből ajánlom cikkeimet!:)

 

 

Egyéni és Párkapcsolati Mediációval foglalkozom. Sok sikeres munkára tekinthetek vissza, amit köszönök a Klienseimnek. Mert, hogy közös munka hozza meg az eredményeket. Hiszem, hogy sok minden csak is rajtunk múlik. Az emberi kapcsolatok rendszerében élünk, mind a munkahelyünkön és otthonunkban. Egyik nehezebb élettér, mint a másik. Hát még ezeket egyensúlyban tartani. Ha kibillen, tudjuk meg az okát, ismerjük fel, és javítsuk meg! Ebben segítek Én. Ne újat, ne mást, csak másképp! Gondoljuk tovább együtt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here