Home DIY Húsvéti ajándék csomagolás – ahogyan te szertnéd

Húsvéti ajándék csomagolás – ahogyan te szertnéd

0
Húsvéti ajándék csomagolás – ahogyan te szertnéd
Béleld ki és helyezd el benne az ajándékaidat

Ha szeretnéd megajándékozni egy kis aprósággal szeretteidet Húsvét alkalmából, akkor mutatok egy ötletet arra, miben adhatod át boltban vásárolt általános ajándékzacskó helyett.

húsvéti ajándék csomagolás

Hozzávalók:

 • 10×10 cm-es papírmasé doboz
 • fehér és korall akrilfesték
 • dekupázs rizspapír vagy szalvéta
 • dekupázs ragasztólakk
 • gyöngytoll
 • struktúrpaszta
 • stencil
 • matt lakk
 • hagyományos és szivacsecset
 • csiszolótömb
 • spatula

Elkészítési idő     Nehézségi fok

[button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]1 óra + száradás    [/button]                [button color=”” size=”” type=”round” target=”” link=””]5/3[/button]

Húsvéti ajándék csomagolás – első lépések:

Egy 10×10 cm-es papírmasé doboz tetejét vékony rétegben fess le fehér akrilfestékkel, a többi részét pedig korallszínűvel. A műveletet határozott mozdulatokkal végezd, mert ha túl sok nedvességet kap a doboz, felpúposodik.

Miután megszáradt a festék, vágj ki rizspapírból vagy szalvétából egy húsvéti mintát, és helyezd el a doboz tetejére. Dekupázs ragasztólakkal rögzítsd a képet, a széleken túllógó felesleget pedig távolítsd el csiszolótömbbel vagy erős körömreszelővel.

 

 

 

 

Ezután fesd le a minta körül a doboz tetejét. Az összemosott hatás érdekében felváltva használd a fehér és a korall színt, de ne várd meg az egyes rétegek közti teljes száradást, mikor még éppen elmaszatolható, az ujjaiddal mosd össze őket.

Ha elérted a megfelelő színjátékot, a doboztető széleit szivacsecset segítségével színezd fehérre.

A  képet gyöngytoll segítségével keretezd, ehhez ugyanolyan távolságra különböző méretű, 3D hatású pöttyöket készíts. A festék teljes száradásáig ne mozdítsd el a dobozt, különben pöttyeid összefolyhatnak.

Második szint:

A húsvéti ajándék csomagolás feldobásához fokozd a térbeli hatást struktúrpasztával! Rögzíts egy stencilt a doboztető oldalára maszkolószalaggal. A pasztából nyomj ki egy adagot fém spatulára, majd oszlasd el a stencil mélyedéseiben.

Ezt ismételd meg a tető többi oldalánál is, megfelelő időt hagyva a paszta száradásának. Ne felejtsd el minden használat után rögtön elmosni a pasztával érintkezett eszközöket!

Miután megkötött a minta, csiszold le a kilógó részeket és a teljes strukturált felületet. Ha csak finoman csiszolod át, rusztikus hatású lesz, ha alaposan, akkor pedig egyenletes felszínt kaphatsz.

Végül még egy réteg korallszínű akrilfestéket vigyél fel kívül-belül az üresen hagyott részekre valamint egy réteg matt lakkot a tartósság érdekében.

Béleld ki és helyezd el benne az ajándékaidat

A dobozkát kibélelheted selyempapírral, de akár néhány szál fűvel is, majd elrejtheted benne a csokoládét, hímes tojást vagy bármi más apróságot.

Azonkívül, hogy saját kezűleg készítetted, a későbbiekben a megajándékozott dekorációként vagy tárolóként is használhatja, így nem vész kárba kibontás után.

Ha vendégül is szeretnéd látni barátaidat akár az ünnep alkalmából, így tudsz különleges kínálót készíteni házilag.

Kellemes húsvéti készülődést és ünnepeket kívánok!

Previous article AA hősök
Next article Húsvét az asztalnál
Diplomás szociális munkás vagyok, hivatásom mellett pedig mindig is az alkotás volt a szenvedélyem. A kreatív tevékenység segít kibontakoztatni a bennem rejlő egyediséget, kihívások elé állít, újszerű megoldásokra ösztönöz és kielégíti a kíváncsiságomat. Sosem fogyok ki az ötletekből, és szeretem őket megosztani másokkal is. Nemrég a hobbiból hivatás lett, és ma már saját kézműves webáruházam, a Kerekecske Gombocska részére alkotok elsősorban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here