Így készül a hűvös őszi napok elmaradhatatlan kelléke

684

Az őszi-téli időszakban az egyik leghangulatosabb elfoglaltság forró italokat kortyolgatni a párnák ölelésében. A kezedet a megégéstől, a teádat, forró csokidat pedig a kihűléstől védi meg ez a csinos kis bögremelegítő, amelynek elkészítését lépésről lépésre megmutatom, és még horgolni sem kell hozzá. 🙂

 

 

 

 

 

 

Elkészítési idő: kb. 2 óra

Nehézségi fok: 5/2

Hozzávalók:

  • egy vastagabb, drapp és egy vékonyabb, púderszínű kötőfonal
  • 2 db pink gomb
  • tű, cérna és olló

Így készítsd:

Háromféle fonatot kell készíteni (1. kép):

  1. A fonás szálai egyenként 2 szál vastag és 3 szál vékony fonalból állnak. Ebből készíts négy darab 20 cm hosszúságú darabot, ezek adják majd az alsó és a felső sorokat.
  2. A fonás szálai egyenként 5-5 szál vékony fonalból állnak. Ebből egyetlen 20 cm hosszú darabot fonj, ami középen, díszítésként fog elhelyezkedni.
  3. A másodikkal megegyező módon készíts 2 db 16 cm hosszúságú fonást, ezek fogják lezárni az oldalakat.

Ha elkészültél mind a hét darabbal, akkor a második képen látható sorrendben, egyik oldalukon varrd össze őket. Csípd el a kilógó fonalakat ollóval, amennyire közel csak lehet a fonások végeihez. Ezután a harmadik lépésben elkészített darabokkal zárd le a bögremelegítő széleit, azaz varrd rá őket körben egy színben megegyező cérnával, hogy szépen illeszkedjenek (3. kép).

Utolsóként a gombok kerüljenek fel rá: egy-egy darab az ellentétes oldalakon, majd egy-egy 10 cm-es fonaldarabot hurkolj be a záró fonatok közé, amibe a gombokat beakaszthatod (4. kép).

A fonások és az akasztó készítésénél vedd figyelembe, hogy a bögrék más-más méretűek, így érdemes a bögremelegítő hosszúságát és szélességét is a kedvenced méretéhez igazítanod.

Az alkotást után pedig nem maradhat el egy bögre jól megérdemelt, forró tea a csinos köntösében. 😉

Diplomás szociális munkás vagyok, hivatásom mellett pedig mindig is az alkotás volt a szenvedélyem. A kreatív tevékenység segít kibontakoztatni a bennem rejlő egyediséget, kihívások elé állít, újszerű megoldásokra ösztönöz és kielégíti a kíváncsiságomat. Sosem fogyok ki az ötletekből, és szeretem őket megosztani másokkal is. Nemrég a hobbiból hivatás lett, és ma már saját kézműves webáruházam, a Kerekecske Gombocska részére alkotok elsősorban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here