Home DIY Így készült a különleges ajtódísz

Így készült a különleges ajtódísz

Így készült a különleges ajtódísz

Az ajtódíszről általában szalaggal bevont, apró kiegészítőkkel dekorált koszorúalapra asszociálunk. Természetesen vannak másfajta megoldások is és a kínálat bőséges, de én most szeretném egy olyan ajtódísz lehetőségét megmutatni, amely talán kevésbé hétköznapi, mondhatni különleges ajtódísz.

Különleges ajtódísz könnyedén

A dekoráció fő eleme a szalmakalap. Minél szélesebb a karimája, annál jobban mutat. Érdemes otthon körülnézni, hátha a régmúltból felbukkan egy megfelelő, de ha mégsem, biztosan árulnak a helyi piacon, hiszen a szezonja most kezdődik.

Habár a fotó önmagáért beszél, néhány mondatban összefoglalom a különleges ajtódísz elkészítését

Első lépésben a kalap tetejét egyszer körbetekertem egy vékony szaténszalaggal, majd átbújtattam a szálak között, illetve a kalap karimájánál odatűztem, hiszen ennek segítségével lógattam fel az ajtódíszt. A szalag fölé jutaszalagot tekertem, majd lazán megkötöttem. Különleges ajtódísz egyszerűen

Ezután a jutánál keskenyebb csipkeszalagot helyeztem rá és megismételtem a folyamatot. A juta és csipke szalagból egy masnit kötöttem, így összhangba hoztam őket.

A nagy virághalmaz valójában 5 szál művirágból áll össze. Szárukat óvatosan meghajlítva, majd egy helyen áttűzve a szalmaszálak között rögzítettem. Ügyeltem rá, hogy a szálak enyhén fedjék egymást. Némelyik művirág tetejét vékony acélhuzal segítségével a szalmakalaphoz kellett rögzítenem, hogy ne álljon el.

Most, hogy itt a jó idő használhatsz valódi virágokat is. Leginkább olyanokat válassz, melyek csak lassan dobálják el szirmaikat.

Különleges ajtódísz

Elkészítése gyors és egyszerű, ha Te is belevágsz, jó munkát hozzá! 🙂

További ötletekért látogass el erre az oldalunkra!

Previous article Stájerország, az osztrák Toszkána
Next article Fogyókúrás téveszmék
Szia, Dorka vagyok, a mindennapi életben feleség, társ, barát, két picur édesanyja, örök álmodozó és megalkotó. A napjainkban igen elterjedt DIY (Do It Yourself – Csináld magad!) mozgalomnak köszönhetően rengeteg ötlettel találkozhatunk, szinte nem létezik olyan tárgy vagy anyag, mely nem kaphatna új lehetőséget némi felújítással vagy átalakítással. Én magam is szeretek inspirálódni, tervezni, a tárgyakat, eszközöket kombinálni, felújítani, új külsőt és esetleg másfajta funkciót adni nekik. Szabadidőmben bútorfelújítással, átalakítással, illetve lakásdekorációk készítésével foglalkozom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here