Íme két kreatív ötlet, hogyan készíts nyári emlékeidből dekorációt

853

Van néhány jól sikerült fényképed a nyaralásról, a kerti partiról vagy a családi hétvégéről, de unalmasnak találod albumba rendezgetni őket? A hagyományos fényképkeretnél valami kreatívabbat szeretnél? Ebben a cikkben két ötletet is találsz, amik könnyedén, különösebb kézügyesség nélkül elkészíthetőek.

Üveglencsés hűtőmágnes

Elkészítési idő: 15 perc + száradás

Nehézségi fok: 5/1

Hozzávalók:

  • 8 db 2,5×2,5 cm-es, domború üveglencse (hobbiboltokban szerezhető be)
  • 8 db mágneskorong (1 cm átmérőjű)
  • átlátszóra száradó ragasztó
  • vonalzó, toll és olló

Így készítsd:

A fényképről válassz ki egy 10×5 cm-es részt, ami a legjobban tetszik neked. Oszd fel ezt 2,5×2,5 cm-es négyzetekre, vágd ki őket, majd az üveglencsék hátuljára ragaszd fel a darabkákat. Jól nyomd össze, hogy a buborékok távozzanak, és száradásig súlyozd is le őket például egy nehéz könyvvel. Ezután ha szükséges, vágd körbe a fényképeket, hogy tökéletesen illeszkedjenek a lencsék méretéhez. Ragassz mindegyik darab hátuljára egy-egy mágnest, várd meg, míg ez is megszárad, és már fel is teheted a nyári emlékedet a hűtődre.

DIY fényképtartó

Elkészítési idő: 20 perc + száradás

Nehézségi fok: 5/1

Hozzávalók:

  • 18 db fagyipálcika
  • 1 db facsipesz
  • színes ragasztószalagok
  • expressz hobbiragasztó
  • natúr zsinór
  • tetszőleges díszítőelemek

Így készítsd:

15 db natúr fapálcikát vonj be színes ragasztószalaggal, fordítsd őket lefelé és helyezd el szabályosan egymás alá. Ragaszd rájuk a maradék pálcikákat, ezek fogják ugyanis összetartani a többit, és egy darab zsinórt is rögzíts fel akasztóként.

Száradás után a színes részre egy szintén ragasztószalaggal díszített facsipeszt ragassz fel a felső sarokba, erre csíptetheted majd a fotódat. Ezután jöhet a díszítés: én a nyár hangulatát megőrizve gipszből öntött tengeri csillaggal, faszeletkével, csigával, gallyakkal és izlandi mohával dekoráltam. Ha kész a kompozíciód, csíptesd fel a fényképedet, amit kedved szerint egy mozdulattal cserélgethetsz is.

Diplomás szociális munkás vagyok, hivatásom mellett pedig mindig is az alkotás volt a szenvedélyem. A kreatív tevékenység segít kibontakoztatni a bennem rejlő egyediséget, kihívások elé állít, újszerű megoldásokra ösztönöz és kielégíti a kíváncsiságomat. Sosem fogyok ki az ötletekből, és szeretem őket megosztani másokkal is. Nemrég a hobbiból hivatás lett, és ma már saját kézműves webáruházam, a Kerekecske Gombocska részére alkotok elsősorban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here