Készíts kényeztető ajándékot anyák napjára!

793

Egyik legkedvesebb ünnepünk közeledtével arra gondoltam, szívesen látnál egy ötletet, hogy milyen saját készítésű ajándékkal lepheted meg édesanyádat. Ha valaki, akkor ő biztosan értékeli a rá fordított időt és az apró gondoskodást, ami ezekben a kényeztető, illatos, pezsgő és szeretettel készített fürdőszívekben rejlik.

Hozzávalók:

  • 20 dkg szódabikarbóna
  • 10 dkg citromsav
  • 15 dkg étkezési keményítő
  • 4 ek. olívaolaj
  • 30 csepp levendula illóolaj
  • 3 ek. piros ételszínezék
  • egy marék szárított körömvirág
  • szétnyitható akril szív forma

Elkészítési idő     Nehézségi fok

40 perc                            5/1

Így csináld

Egy üvegtálban keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat: a szódabikarbónát, a citromsavat és az étkezési keményítőt. Ezután add hozzá az olívaolajat, amit helyettesíthetsz mandula- vagy kókuszolajjal is, ami éppen otthon van – ez fog gondoskodni a hidratálásról.

Hogy illatos és nyugtató hatású legyen a fürdőbomba, keverd hozzá a 30 csepp levendula illóolajat. Utolsó lépésként az ételszínezék kerüljön bele kisebb adagokban, nagyjából teáskanalanként, amit gyors mozdulatokkal gyúrj bele a masszába, mielőtt még elkezdene pezsegni. Ehhez a művelethez használhatsz gumikesztyűt is, mivel biztosan megfogja a kezedet.

Miután minden hozzávaló belekerült a tálba, már csak alaposan össze kell gyúrnod, amíg a megfelelő állagot eléred, azaz mikor már kis gombócot tudsz összenyomni belőle a kezedben.

 

 

 

 

 

Ha elkészültél, az akril forma aljába szórj szárított virágot, például levendulát, rózsát vagy körömvirágot, ahogyan én is tettem. A fürdőbomba masszájából merj egy jókora adagot a formába, és alaposan nyomkodd bele úgy, hogy ne maradjon közte levegő, és egy tömör állagot kapj.

Ezután kicsit kocogtasd egy tányérhoz a formát, és rögtön ki is jön belőle az elkészült fürdőbomba. Ezt ismételd meg, amíg el nem fogy a massza.

A megadott mennyiségből 6 db szív jön ki, de ez természetesen függ a formád méretétől is. Az ételszínezéket, az illóolajat, az akrilformát és a szárított virágot kedvedre variálhatod, ha különbözőeket szeretnél készíteni.

Amikor belekerül a vízbe, pezsegve fog elolvadni, valamint az általam bemutatott variáció esetén a fürdővíz rózsaszín, levendula illatú és az olajtól tápláló lesz, amivel egy kis otthoni wellness élményt nyújthatsz anyukádnak.

A fürdőbombákat nagyon óvatosan be is csomagolhatod celofánba vagy organzazsákba, de mivel könnyedén törik, én inkább azt javaslom, hogy egy szintén ajándékba szánt üveg- vagy porcelántálcán add át, ami a felhasználásig még mutatós is lesz a piperepolcon.

 

Az átadásnál pedig ne feledkezz meg egy nagy ölelésről sem!

Diplomás szociális munkás vagyok, hivatásom mellett pedig mindig is az alkotás volt a szenvedélyem. A kreatív tevékenység segít kibontakoztatni a bennem rejlő egyediséget, kihívások elé állít, újszerű megoldásokra ösztönöz és kielégíti a kíváncsiságomat. Sosem fogyok ki az ötletekből, és szeretem őket megosztani másokkal is. Nemrég a hobbiból hivatás lett, és ma már saját kézműves webáruházam, a Kerekecske Gombocska részére alkotok elsősorban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here