Home DIY Készüljünk együtt a gyerekekkel anyák napjára!

Készüljünk együtt a gyerekekkel anyák napjára!

Készüljünk együtt a gyerekekkel anyák napjára!

Május első vasárnapja Anyák napja. Az óvodások, alsó tagozatos iskolások előadásokkal, kézzel készített ajándékokkal lepik meg Édesanyjukat, Nagymamájukat. De miért ne készíthetnénk a Nagymamáknak otthon is közösen egy meglepetést átélve a hajdani gyermekkorunkat?!

Ebben a cikkben egy egyszerű ajándék ötletet fogok bemutatni, melyet sokféleképpen lehet variálni vagy akár továbbgondolni.

A fotón látható szívecskék elkészítéséhez szükséges alapanyagokat papírboltban könnyedén beszerezhetitek, de ha van lehetőségetek scrapbook papírt vásárolni, akkor még szuperebb!

Amire mindenképpen szükségetek lesz:

  • ceruza
  • zselés toll vagy filc
  • olló
  • karton vagy scrapbook papír
  • színes írólap
  • zsineg vagy szalag
  • ragasztó (dekoráció függő)

Első lépésben

a karton vagy scrapbook hátuljára rajzoljátok fel ceruzával egy tetszőleges nagyságú szívet. Ha több példány fog készülni akár készíthettek előre egy sablont is, így csak mindig át kell másolni. Ha elégedettek vagytok az eredménnyel vágjátok ki.

A szív felső részét (ahol a szalagot át fogjátok fűzni) lyukasszátok ki. Ha nincs otthon lyukasztógép használjatok tűt. Óvatosan át kell szúrni a papírt, majd körkörös mozdulatokkal készítsetek akkora lyukat, amekkorán át tudjátok fűzni a szalagot vagy zsineget. Tűvel is szépen lehet dolgozni, de ha szeretnétek a végén virágot is belefűzni nem is fog látszani 🙂

A továbbiakban rajtatok áll milyen legyen az ajándék. Ragaszthattok fel színes papírokból újabb színes formákat (pl. szív, virág), díszítőmintákat rajzolhattok rá, stb. Jó ötlet lehet unokákról készült nyomtatott fotót középre felragasztani vagy akár több szívet készíteni egy-egy kisunoka-kézlenyomattal.

Ha készen vagytok a díszítéssel már csak az akasztó van hátra, illetve a virág, ha szeretnétek. Élő virág helyett akár használhattok készen kapható filcvirágot vagy szalagvirágot is.

Kellemes közös időtöltés és a Mamák biztosan örülni fognak, főleg ha egy kis vers is jár az ajándék mellé. 🙂

Forrás: www.pexels.com

Previous article Mit tehet a fiús szülő a gyermeke szexuális fejlődéséért?
Next article Szeresd magadat, hogy másokat is szerethess!
Szia, Dorka vagyok, a mindennapi életben feleség, társ, barát, két picur édesanyja, örök álmodozó és megalkotó. A napjainkban igen elterjedt DIY (Do It Yourself – Csináld magad!) mozgalomnak köszönhetően rengeteg ötlettel találkozhatunk, szinte nem létezik olyan tárgy vagy anyag, mely nem kaphatna új lehetőséget némi felújítással vagy átalakítással. Én magam is szeretek inspirálódni, tervezni, a tárgyakat, eszközöket kombinálni, felújítani, új külsőt és esetleg másfajta funkciót adni nekik. Szabadidőmben bútorfelújítással, átalakítással, illetve lakásdekorációk készítésével foglalkozom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here