Home Karrier Munkahely Madarat tolláról, főnököt irodájáról – ezeket figyeld egy irodában

Madarat tolláról, főnököt irodájáról – ezeket figyeld egy irodában

0
Madarat tolláról, főnököt irodájáról – ezeket figyeld egy irodában

Honnan tudhatod, hogy az új hely, amit kinéztél magadnak megfelelő lesz számodra? 

Ezekre figyelj, ha interjúra mész!

 

A munkakörnyezet kialakítása

Szinte bárhová is menjél állásinterjúra, lehetőséged lesz legalább egy pillantást vetni a leendő munkaállomásodra de legalábbis környezetére. Használd ki ezt a lehetőséget, mert egy iroda berendezése rengeteg mindent elárul.

munkaállomás
Beszédesek a munkaállomások

A munkaállomások felszereltsége nyilvánvalóan mutatja, hogy a vezetők mennyit invesztálnak abba, hogy megfelelő körülményt biztosítsanak az alkalmazottaknak. Minél inkább egységesnek, modernnek és jól használhatónak tűnik a környezet, valószínűleg annál jobban odafigyelnek a dolgozók igényeire.

 

         Jó megvilágítás

megfelelő megvilágítás
Fontos a megfelelő megvilágítás

Egy modern irodában a megfelelő világítás alapvető jelentőségű. Befolyásolja a hangulatot, a fáradtságérzetet, a szem egészségét és a munkavégzés minőségét is. Tulajdoníts neki kiemelt jelentőséget. Intő jelek lehetnek a nem megfelelően megvilágított foltok, az összevissza lámpatestek és az általános félhomály. Ha pedig villogó neonnal találkozol jobban jársz, ha nem gondolkozol sokat a lehetőség elutasításán.

Színek az irodában

Nemcsak az lehet problémás ha láthatóan még az ezredforduló előtt volt az utolsó festés. Sok tanulmány támasztja alá, hogy a színek elképesztő mértékben képesek befolyásolni

irodai színek
Legyen összhang és harmónia

mind a produktivitást, mind a hangulatot. A megfelelő munkahelyi környezet egyik alapfeltétele, hogy egymással harmonizáló színűek legyenek a falak és a berendezési tárgyak. [A színek tanulásra gyakorolt hatásáról itt olvashatsz] Legyen jó érzés ott lenni és akkor majd a munka is könnyebben fog menni.

 

Ergonómia

álló munkaállomás
Jó, ha van választási lehetőség

A munkahelyi ergonómia nem merül ki a legkényelmesebb székekben. Azok a munkáltatók, akik igazán odafigyelnek az embereikre mást is nyújtanak. Az ülőlabdák, a térdeplőszékek és az álló munkaállomások, mind biztos jelei annak, hogy támogatva van a kreativitásod és az egészséged megóvása.

Flóra és fauna

A legtöbb irodában van valamilyen növényzet. Nézd csak meg az „év irodája” cím várományosait. Nagyon helyesen, mert amellett, hogy esztétikusak, a levegő összetételét is

zöld fal
Egyre elterjedtebb a zöld fal

javítják. Kicsit konkrétabban: megkötik a szálló port, emelik a páratartalmat és tompítják a zajt. A pletyka – korallvirág – vitorlásvirág triumvirátus általában ajándékba kapott és benn maradt egyedek hősies túlélőiből áll. Ha ennél ritkább növényekkel; citrusokkal vagy bonsai fákkal netalántán hidrokultúrás növényekkel [mi is ez?] találkozol, biztosra mehetsz az odafigyelést illetően.

Ha pedig egy szépen kialakított élősarkot látsz, akkor ne felejtsd el megemlíteni az interjú vége felé, hogy mennyire elnyerte a tetszésed!

Tetszett amit olvastál? Iratkozz fel listánkra, vagy likeolj minket Facebookon, így biztosan nem maradsz le a legjobb és legújabb anyagokról.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here