Napelem pályázat KKV-k számára – GINOP-4.1.3-19

39

Megjelent a régóta várt napelem pályázat a Pest-megyén kívüli vállalkozások számára. 7,5-15 kW teljesítményű napelemes rendszer kiépítésre lehet pályázni 100% támogatási intenzitással 200.000 Ft/kW költségig, vagyis 1,5-3 millió forint igényelhető.

A GINOP-4.1.3.-19 pályázat azoknak a mikró-, kis és középvállalkozásoknak szól, akik legalább az alábbi feltételeknek megfelelnek:

  • rendelkeznek legalább három lezárt üzleti évvel
  • 2018-ban legalább 1 fő teljes állású munkavállaló dolgozott a cégben
  • kettős könyvvitelt vezetnek

Egyéni vállalkozók és azok a cégek, akiknek a bevételük több, mint 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik ebben a felhívásban nem vehetnek részt.

Kizáró ok továbbá a GINOP-4.1.3.-19 napelem pályázaton ha már van telepítve napelemes rendszer az épületre, vagy ha az épület a tulajdoni lap szerint lakhatási funkciót szolgál.

A pályázat sok könnyítést tartalmaz a korábbi felhívásokhoz képest, nem kell sem új munkaerőt felvenni, vagy nehezen tartható vállalásokat tenni. A támogatási kérelmeket június 17-e és 2020. szeptember 30-a között lehet benyújtani, de nagyon gyors forráskimerülésre kell számítani.

A pályázat kis kapacitású, a saját áramfogyasztás legalább részbeni kiváltását célzó napelemes rendszer telepítését támogatja – mondta el Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A projekt önköltségi része (a 200.000 forintot meghaladó rész) várhatóan akár már egy év alatt megtérül a vállalkozások számára.

További információ és ingyenes előminősítési adatlap a GINOP-4.1.3.-19 napelem pályázat kapcsán a linkre kattintva érhető el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here