Szívhez szóló nászajándék

795

Szinte minden nyári szombat délután halk dudaszó hallatszik a távolból, a kedves emlékek ilyenkor előtörnek belőlem..  Nyakig benne vagyunk az esküvői szezonban. Remek időszak egy szívhez szóló nászajándék készítéséhez.

Idén egyik kedves barátnőm ment férjhez. Vintage stílusú kerti partira kaptunk meghívást, mely számomra is kedves hangulatot képvisel, ennek szellemében készítettem az ifjú pár részére ezt a táblácskát.

Szívhez szóló nászajándék

Némileg lehet, hogy kezd közhellyé változni a „szívvel-lélekkel” kifejezés, de erre a nagy napra nem tudtam számukra mást elképzelni, minthogy saját magam készítsek valamit.

Valamit, ami egyedi, máshol nem kapható.

Egy kis ötletgyűjtés után láttam neki a feladatnak. Alapnak rétegelt lemezből kivágott darabot használtam. Igazából ez volt „kéznél”, de a célnak más faanyag is megfelel.

Nem minden esetben használok alapozó festéket, de a foltosodás elkerülése végett (sajnos jártam már így) egy rétegben lealapoztam a falapot mielőtt lefestettem volna. Alapozást 2 réteg dekor paint festék követte, természetesen kivárva a köztes száradási időket.

Ezután nagyjából megterveztem mi hol legyen, ceruzával nagyon halványan bejelölgettem a főbb pontokat, mintákat. Ezt a lépést érdemes precízen végezni, mert ez adja az egésznek a vázát. Ha minden stimmel és arányos el lehet kezdeni a festést.

Fontosak a nyugodt körülmények, mert itt sajnos nem szabad hibázni. Ha mégis megtörténik a baj, lehet csalni pl. a betűvastagsággal vagy ebben az esetben levélmérettel, de ha menthetetlen inkább csiszold vissza, fesd le újra az egészet és ne add fel! 🙂

Ha készen vagy ne felejtsd el lakkal tartósítani a felületet.

Szívhez szóló nászajándék

A masnit – meglepő módon – nem tudtam pillanatragasztóval felrögzíteni, így hobbi faragasztóval próbálkoztam, szerencsére azzal sikerült. Ötletgyűjtős napjaimon eredetileg papírpénzből készült kis tekercseket láttam felfüggesztve a masnik végein, de a tartósság, illetve az arányok megtartása miatt (szerintem olyan picire nem lehet összetekerni) inkább megmaradtam a sima papírnál és a nászajándék “anyagi” részét a hagyományoknak megfelelően adtuk át.

A falra akaszthatóságot kenderkötél segítségével oldottam meg, szerintem sokkal többet javít az összképen a hagyományos akasztókkal szemben.

Felhasznált anyagok:

  • rétegelt lemez
  • Motip fly alapozó spray (bármilyen alapozó megteszi)
  • Dekor Paint soft festék + befejező lakk
  • kenderkötél
  • hobbi ragasztó
  • papír
  • csiszolópapír

Szívhez szóló nászajándék készítése

+1: A színeket tekintve bátortalan voltam, így a pasztell színeket helyeztem előtérbe. Ahhoz, hogy mutatós legyen a Te szívhez szóló nászajándékod használj bátran erősebb színeket. Én is ezt teszem legközelebb… 🙂

Remélem a pár jövőbeli otthonának dísze lesz és mindig kedves emlék marad ha rápillantanak. Esetleg ezzel a különleges ajtódísszel együtt.

Szia, Dorka vagyok, a mindennapi életben feleség, társ, barát, két picur édesanyja, örök álmodozó és megalkotó. A napjainkban igen elterjedt DIY (Do It Yourself – Csináld magad!) mozgalomnak köszönhetően rengeteg ötlettel találkozhatunk, szinte nem létezik olyan tárgy vagy anyag, mely nem kaphatna új lehetőséget némi felújítással vagy átalakítással. Én magam is szeretek inspirálódni, tervezni, a tárgyakat, eszközöket kombinálni, felújítani, új külsőt és esetleg másfajta funkciót adni nekik. Szabadidőmben bútorfelújítással, átalakítással, illetve lakásdekorációk készítésével foglalkozom.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here